sommarsalt

Sommarlov. Snart är det här, som vi alla har längtat så. Ända sedan i slutet av augusti när skolåret började igen. Faktum är att detta sommarlov är det sista någonsin. Pressen att göra det till det bästa någonsin finns där och gnager. Just nu faller domen på garderoben. Samma problem alla år. Inga sommarkläder, och heller inga pengar att köpa dem med. Ångesten sprider sig sakta men säkert och här går jag i samma gamla varma kläder. I år ska jag banne mig köpa sommarkläder som jag har användning av nästa år så jag slipper denna obehagliga känsla av att inte räcka till. Å andra sidan så har jag väl alltid ångest över saknaden på kläder.. Sommar som vinter som höst och vår. Men sommaren är alltid värst.. Det värsta är att min otillräckliga känsla överförst till min mamma så hon känner sig otillräcklig som inte kan överflöda mig i pengar så jag kan köpa kläder.. Och då får jag dåligt samvete för att hon har dåligt samvete.. en ond cirkel.

sommaren, det är då man vill vara som finast, färggladast och brunast.

goodluckme

lunes

Det är ju rätt så komiskt att jag alldeles häromdagen skrev ett inlägg om hur jag ville flytta in i mina kusiners badrum, FÖR DE ÄR JUST DET JAG SKA GÖRA. På torsdag när dom åker till the states så har jag blivit inbjuden att BO DÄR i tre fucking weeks. Fatta läget. JAG SKA BO MED EN POOL PÅ VERANDAN I 22 DAGAR! Bara jävligt synd att jag inte har körkort för då hade jag bannemig haft en bil i tre veckor också. Men jag får nöja mig med det jag har och jag är väldigt nöjd må jag säga. Detta spektakel firas med att bjuda över tjejerna på middag i mitt nya fina hus :)

Dagen i skolan har varit rather pointless.. På samhällskunskapen skulle vi rita kartor ur fågelperspektiv, på skolan, sickla och valfri -malm i stockholm. Jag och Gunnar började med att göra en mycket nämnvärd karta av skolan. Sedan tyckte Gunnar att vi skulle rita Paris flygplats istället, och jag bestämde att vi skulle rita Stilla havet. Så otroligt fint. Sedan skulle vi beskriva en bra miljö, det spårade tillslut ut när vår unge herr sekreterare skrev: festival, smuts, lera, alkohol. Annars så var det en mycket trevlig miljö.

En daglig lunch övergick sedan till en svenskalektion och filmtittande. Pan's labyrint stod på spel, med diverse olika onajsa scener och överlag jättetråkig film imo. Eftermiddagen spenderades med george och tanja och en sväng på f&s, misslyckande av talskrivande vilket kan innebära att jag är sjuk imorgon 9.55-11-15.. who knows..

men pöws hejråå!

agggg

Det är inte fel på mig om jag blir arg över detta va? Jag skall åka till Englandet den 7 juni. Den 8e ska vi ha grillparty hos "mig" och tre personer kan inte komma. Två av dom har BRA anledningar. Den tredje, (är förövrigt också en av personerna som jag mest vill träffa) kan inte komma FÖR HON SKA FIRA SIN HUNDS FÖDELSEDAG OCH DOM SKA HA SLÄKT ÖVER FÖR ATT FIRA!!! Är det bara jag som inte firar mina husdjur mer än att ge dom en extra klapp eller ett extra saftigt ben?? Eller är jag bara allmänt dum i huvudet?

jag känner mig ju iaf inte prioriterad. Jag har inte varit där och inte träffat henne sen den 15 december, och då när jag kommer för att spendera fyra fjuttiga dagar där så prioriterar hon sin hund före mig, en hund som hon träffar varje dag tills han kommer dö.

up your bottom roobarb

jag har ingen ålder, jag har inge ungdom

Snart åker mina kusiner iväg. Usa och mexiko road trip i tre veckor. Sånt är livet när man har en pappa som är säkerhetschef över alla statiolmackar i hela europa. WOHJHFW. Jag fick fel familj helt enkelt. haha. När jag flyttar hemifrån, ska jag flytta in i deras badrum. Jag och Karin då. Alternativt så ska vi bo i varsin Nacka mast, med egna shoppingvåningar, en våning med massa snygga män, och en våning endast innehållande nybakade doughnuts. yes. Men utomlands över huvud taget ge mig. Jag och emelie kommer va blekisar på peacis. Hej svensk sommar, hej solarium?

Imorn ska jag träffa min farmor, för trevnadens skull. Min farmor är söt, hon är 154 OCH EN HALV cm lång.. Den där halva cm har alltid varit viktig för henne. Hon är sweet. Senast vi träffades var på julafton. Alltså har jag inte träffat henne efter att jag fyllt aderton. hohooo. cashflow mannen. Så jag skall alltså ta mig ut till älta, helt själv. Och så får jag  åter igen träffa sötis Ruff , the crazy poodle. He's adorable. Han är som en kängru, och får ofta pudelfnatt. En gång råkade jag trampa han på tassen, ajsenbajsen.

Nu:
Mina 8-åriga syskon har precis tagit ett bad. De kommer in till mig för jag är alltid så snäll o soet. Tor har två handdukar på sig.. Björn kommer in o säger att dom ska gå o borsta sina tänder, kollar på Tor och frågar: hur många handdukar ska du ha egentligen?
Tor: två =) en till håret o en till kroppen.

Jag är bäst på att uppfostra mina syskon till de ultimataste coolaste personerna evah


image33

                                                                                                  ps. jag hatar geografi.. ds

-

"Och vad kan jag, den lilla eleven göra? För mig är det bara att fortsätta åka livets buss,
för än är det en guppig och krokig skogsstig till ändhållplatsen."

/Hampus 13 år @
http://elev.pedagogbloggar.se

far och jag

Jag hade två morförfädrar igår, idag har jag bara en. Den som inte längre finns vid livet har jag inte sett på ett antal år. Antagligen sen jag var typ fyra eller fem år. Jag tänker på min mammas förhållande till sin far, och ser på mitt eget. Det är skrämmande att tänka på hur relationer kan förstöras och rinna ut i sanden. Jag undrar om ödet bestämmer det, eller om allt hänger på mig? No one knows. Men idag spelar min lind, och sjunger min näktergal, för alla existerande mammor och pappor.

Next: pancakes and mulan<3

Christina Aguilera - Reflections

emelie är en gris, rap

Familjen är på landet, och ensam kvar står jag, lilla jag, Ja, för jag är tydligen liten, iaf enligt han på jobbet, för han kallade mig för lillan. Bara för att jag inte är typ 25 o pratar skånska.. morr. Men jag är iaf stor nog att få vara ensam hemma, köpa 3,5or och gå på krogen. Tillräckligt cool för att komma in på 19 och 20 års krogarna i borlänge. Jag ska nog visa dom att jag också kan vara stor om jag vill.

Jag är stor nog för att gå på moves (striptease aerobics med ett förfinat namn) iaf, med en av de skönaste tjejerna jag någonsin träffat som lärare. Men våga ta på era bröst de är ju era inte nån annans för guds skull. Tänk Pussycat Dolls, kolla er i spegeln och säg gud va snygg jag är för ni är skitsnygga allihopa! *fräsig snurr* nej vart tog jag vägen, jaa där är jag, hey sexy. Asså jag kan gå runt och låtsas lägga sedlar i byxlinningen eller i bhn om de känns bättre. tbh, i'll be there next week too. Det är ju inte direkt som något annat man gjort innan. Antar att man lär sig att acceptera sig själv på ett nytt sätt om man går tillräckligt många gånger. För liksom, för att kunna göra de bra, måste man tro på sig själv, tro att man är in tha pcd gang liksom. Och om man printar in de i hjärnan, så blir man de tillslut väl? Bara man utvecklar ett bra självförtroende utav de, och inte ett; hej jag är snygg och jag är bättre än alla, och spyr dryghet över omgivningen.

Idag när jag arbetade på mitt beloved Hasseluddens kattpensionat så gjorde jag en del misstag. För de första så satte jag på mig helt fel kläder när jag gick till bussen; mjukisbyxor, t-shirt, tjocktröja och jacka. Det hade räckt med en bikini i denna värmen! :O sedan när jag skulle lyfta upp en sötiskissekatt vid namn Hasse in i sin box igen så ville inte han vara med längre. Han tyckte det var roligare att vara på andra sidan och hoppa omkring och leka. Detta hade dock inte jag ork att göra.. Så jag närmar mig honom, och han fräser lite.. Attans tänker jag och samlar mod. Sedan kommer de där "perfekta" tillfället att grabba tag i honom och lyfta honom tillrätta. Detta var definitivt ingen rolig lekt tyckte Hasse och bestämde sig för att bita mig i fingret och klösa mig på armen. Underbart. men jag måste säga att jag klarat mig otroligt bra genom dessa två år, utan att ha blivit massakerad av en ilsken katt en enda gång. Mest har jag väl sluppit de på väldigt få marginaler när jag kastat mig baklänges för att bli missad av ett kattslag. Det kräver listighet. mjau

Spenderade sommardagen på balkongen med en vacker novellsamling i knät att läsa och bli inspirerad av. Hittlis står inspirationometern på minus 15 grader.. how great. Jag åt istället god mat med mina vänner och bjöd på en deliciös drink i whiskyglas med modesty blase på. Dom är fina. Både glasen och mina vänner. =)

Tack o hej,

dagens solsken:
amanda jenssen - for the sun

th

Någon sa mig att de kanske skulle måla om den numera gråa och trista parkeringshusväggen. Who knows. Vi får väl iaf hoppas att den har minst lika hög klass som den gamla. :O

låt oss be för helgen va.

hit me with your best shot

Nationella prov, matte b. Och vackert väder. Ingen fin kombination, men nödvändig från båda parter. En drygt 3.5 timmas matteprov why not? Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med all tid, jo jag behövde den, men kom inte riktigt på hur jag skulle använda den. Det fick gå som de gick helt enkelt. (kan man säga så?) Hur som helst, jag begav mig från skolan och åkte in till den fina staden för att köpa en studentpresent till min kära vän Karin som tar studenten om mindre än en månad. Ohmigod. Men iaf, presenten är kirrad, nu är det bara kläder som fattas. MEN vad jag egentligen vill komma fram till, är min bussresa hem. Jag stiger på buss 444 och ser en bekant men kände mig lite obekväm i de hela sätta-sig-brevid-honom-scenariot... med solglasögona på mig kunde jag gömma mig och låtsas inte se personen förens han gick av. Istället satte jag mig strax bakom, brevid en antagligen trevlig och duktig tjej. För nästan första gången någonsin satt jag brevid en person som satt på sig det fruktade bussbältet. Ja, klart jag har sett det förut, men då har det ju varit en liten tant, eller en mamma med sitt barn.. Men en 25-30 ensam kvinna? Inte varje dag kanske. creddddd.

sen såg jag ett cyklande gäng i en uppförsbacke, och tänkte tillbaka på min barndom. Mördarbacken @ skarpövägen. Och lilla backen. Jag och pappa brukade alltid tävla, och jag kommer ihåg speciellt en gång när jag fuskade.  muahah. Men de va med klass. Jag fejkade att jag va supertrött o sa att jag inte orkade mer.. och då klev pappa av cykeln, och jag fortsatte. Lätt seger. yes.

ahöjk


a lover is just another lover

Först vill jag klaga, klaga så otroligt mycket. Jag vill nästan flytta från detta numera genomgråa träsk. DEM JÄVLARNA HAR TAGIT BORT DEN FAKTISKT BRAIGA OCH FINA GRAFITTIN PÅ PARERINGSHUSVÄGGEN. Inte nog med att alla hus är dötrista att titta på, nu har vi ett 100procentigt tråkigt parkeringshus också. Den där väggen som bringat så fina minnen, eller kanske inte så många. haha. men mest för att den är fin. Men tydligen inte tillräckligt fin för styrelsen. Jag vill klaga, dem tycker jag ska säga att vi lever i ett jävla fascistsamhälle.. På min gata hemma i ormingee, får man inte hänga tvätt på balkongerna... Men WHY? Det är nått lurt på gång, i can feel it in my stortå. Eller om de är den lilla. Vem stördes av en grafittimålad vägg? Den var säkert ditmålad med mening också, och inte av något gangstah gäng som inte hade nått för sig.. Vem bryr sig om den är där? Vem mår bättre av att det bara är en grå död vägg där? Och varför slösa massor av tusen på att ta bort den när man kan göra mycket mer för pengarna som alla mår bra av. Jag funderar på att göra en enkät till alla mina grannar, och fråga vad de tycker. SYSTEMÅTERSTÄLLNING TACK!!!!!

Sen så kom jag på en sak häromdagen. Maskros är ett väldans konstigt ord. En mask är ju rätt slemmig o äcklig, men en ros doftar ljuvligt och är inget mer än fin och romantisk *himlar med ögonen*. Hur kom denna skumma blandning till? Maskrosor är ju rätt söta, men klassas dem ändå inte som ogräs? När jag var liten brukade jag plocka maskrosblad till min faktiskt älskade kanin stampe. rest in peace mate, sorry i sold u. jag har alltid varit lika charmig.

och så en kort resume av helgens bravader dårå:
En resa till la borlänge och bäsna. Valborg, helgen då varannan ungdom blir full. Sverige gungar. Ja man kan vän säga att alla sex var en av varannan svensk ungdom.. tillsammans med några andra också faktiskt. Trevligt denna gången med. Umgänge, bästa vänner och bekanta och nya människor. Grillning i ett vår regn, fotboll på tomten, sunes jul och mysteriet på greveholm<3 Vi pratade lite, och kom nog fram till att vi nästan är mer lantliga än dem som faktiskt bor där ute på landet. Men vi gillar det, men ja man skulle inte säga nej till åtminstonde varmt vatten i kranen.(och en dusch och fräsig toalett) Men självklart så överväger det positiva och man "står ut". Jag skulle kunna stå ut länge, nästan. Att komma hem är väl alltid ljuvligt, min egna säng, dusch och inte behöva laga mat eller diska. Men vi ville inte hem, inte än. Hem till stockholm, hem till livet, hem till skolan. Hem till definitiva måsten. bög är det jag har att säga om de.

jag har velat blogga massor, men alltid glömt det eller glömt bort vad jag ville skriva om. Det är därför allt kommer på en gång. massor av olika random saker. Det känns liksom bra att få ur sig allt när man ändå är på g liksom. Och då tänkte jag komma till en man i mitt liv. Han är lite mysterisk. Vi kallar honom för Retard, ni kanske inte förstår varför vi döpt honom till Retard när jag egentligen gillar honom.. men man kan inte förstå allt i livet faktiskt... När jag ser honom i skolan vill jag bara gå fram till honom, krama honom och ta hem honom o kolla på film. Jag tror han skulle uppskatta det. Han har inte haft det så lätt i skolan. När jag gick i första klass och han i andra klass så ritade han alltid labyrinter. Dom var otroligt fina o jag ville alltid ha en. jag vet inte om jag tycker han är söt mest för att jag tycker synd om honom. O de låter jättefel att säga att jag tycker synd om honom för så är de ändå egentligen inte. Men han ser alltid så ensam och vilsen ut. Jag vill hjälpa honom att hitta hem. Och förresten, om han tuffade till sig så är jag helt bergis på att han skulle bli hunkhunkhunk! mjau. Men han förtjänar en puss, så dagens puss går till Retard, min retard.

Men jag borde väl veta hur de känns, att få just dagens puss, flera gånger faktiskt. though im still just another lover.